Комуникация и медии

Рали „Черно море ЕВРОИНС – 2008”

В петък, 23 май стартира рали „Черно море Евроинс”. По маршрута Букурещ – Констанца – Мангалия – Балчик – Букурещ ще дефилират над  30 ретро автомобила. Експонатите, които са с особена историческа и техническа стойност и са били награждавани многократно в различни национални състезания, са ретро возила, произведени в периода 1919 -1974.

Ралито, организирано от Ретро автомобилен клуб – Румъния (R.C.R.) и спонсорирано от Евроинс Румъния ще стартира в петък - 23 май, в 9.30 часа, от 20-ия километър на автомагистрала „Соаре” (A2), а връщането в Букурещ се очаква да бъде в неделя вечерта, на 25 май 2008.

С дейността си клуба цели разгръщането на културна програма, която да запознае новото поколение с историята на автомобилизма. Румъния е сред първите десет европейски страни, въвели автомобила и шестата поред страна, която започва да организира шофьорски курсове. Членовете на клуба притежават над 200 от ретро автомобилите, 35 от които произведени в междувоенния период.
Евроинс Румъния спонсорира изявата, която има за цел да представи споменатите исторически модели, които са в перфектно техническо състояние, изключително оригинални са и отговарят напълно на изискванията, поставени от F.I.V.A.  (Международна федерация на ретро автомобилите).

Евроинс Румъния от лятото на 2007г. е част от финансовата група Еврохолд България. Брутният премиен приход на Евроинс Румъния за 2007 година се покачил с над 40 % в сравнение с 2006 година. Компанията разшири териториалната си мрежа на 95 агенции през 2007г. като за настоящата година се очаква броят им да нарастне с най-малко 50% спрямо предходната.