Комуникация и медии

Авто Юнион обедини рент-а-кар компаниите си

Съветът на директорите на Авто Юнион АД взе решение за обединяване на двете рент-а-кар компании в структурата си чрез вливане на Булвария Рент а Кар ЕООД (Avis) в Евролийз Рент а Кар ЕООД (Budget). И двете дружества са 100% собственост на Авто Юнион АД. Решението е вписано в Търговски регистър.

Основната цел на това преструктуриране е постигане на по-добра сегментация на пазара, което ще доведе до повишаване нивото на обслужване и удовлетвореност на клиентите. Това е предпоставка за затвърждаване на пазарните позиции на Avis и Budget в България и увеличаване на пазарния им дял.  Чрез обединяването на двете компании се постига оптимизиране на ресурсите, редуциране на разходите за наеми и оптимално използване на автопарка. Очакваното намаление на общите разходи е в размер на около 500 хиляди лева годишно.

Авто Юнион АД консолидира автомобилния бизнес в структурата на Еврохолд България АД. Освен рент-а-кар компаниите, представляващи Avis и Budget в България,  Авто Юнион е един от ключовите играчи на пазара на нови автомобили с изключителни права за продажбата на Фиат, Ланча, Алфа Ромео, Мазерати, Сааб  и Мазда за България, както и оторизиран дилър на Рено, Нисан, Дачия, Опел и Шевролет. Компанията продава и мотопедите Пиаджо, Веспа и Джилера.