Комуникация и медии

Авто Юнион Груп с над 17% пазарен дял за месец Март

За първо тримесечие на 2010 г. пазарният дял на Авто Юнион Груп (АЮГ) достига 13.1% с общо 518 реализирани продажби спрямо 9% пазарен дял към края на първото тримесечие на 2009г. Само за месец март групата е постигнала рекорден пазарен дял от 17.3% с 255 продадени леки и лекотоварни автомобили спрямо 220 за месец март 2009 или 15% ръст. За сравнение, за същия период автомобилният пазар в страната отбелязва спад от 40%. Този резултат поставя АЮГ на първо място при търговците на нови автомобили в България – позиция, която АЮГ зае и в края на 2009 година с 11.5% пазарен дял.

За добрите резултати на автомобилната група допринасят всички марки. С най-голям принос за успеха на АЮГ са Fiat (102 автомобила и пазарен дял 2.6%), Mazda (90 автомобила и пазарен дял 2.3%) и Nissan (73 автомобила). Почти двукратно нарастват продажбите на Renault за първо тримесечие – от 37 през 2009 на 69 през 2010 година. Добри резултати записват и останалите марки от групата – Opel и Chevrolet, представлявани от дилърите Булвария и Каргоекспрес.

Само за месец март, АЮГ е увеличил продажбите си с 81% спрямо февруари като за този резултат най-голяма заслуга имат Mazda (50 автомобила), Fiat (43 автомобила) и Renault (38 автомобила).

Авто Юнион Груп продължава с инвестиционната си политика по откриването на нови продажбено - сервизни центрове. След открития през декември 2009 г.  автомобилен салон  на Renault, Nissan и Dacia във Велико Търново през тази седмица Ауто Италия, официален вносител на FIAT и LANCIA за България, откри нов продажбено-сервизен комплекс  в град София. Той се  намира  на бул. Сливница 618 в посока Божурище. Комплексът разполага с изложбена площ,  сeрвизен център,  магазин за резервни части и офисни помещения. В него се предлага разнообразие от леки и лекотоварни автомобили от марките FIAT, LANCIA, ALFA ROMEO и FIAT Professional. Клиентите имат възможност да разгледат над 20 различни модела и да тестват избран от тях автомобил. Продажбено-сервизният комплекс разполага и със собствен комплекс за хранене, служебен паркинг, паркинг за  гости и паркинг за нови автомобили.

 Авто Юнион Груп е автомобилен холдинг, част от Еврохолд България. Компанията консолидира автомобилните операции на Холдинга като предлага на българския автомобилен пазар 11 автомобилни бранда. Сред операциите на дружеството са и франчайзинговото представителство на AVIS и Budget, както и ексклузивното представителство на продуктите на Castrol и BP за страната.