Комуникация и медии

Budget купува над 600 автомобила от автомобилните дилъри на Еврохолд

От началото на 2009 година Budget – България, рент-а-кар компанията в икономическата група на Еврохолд България, подписа нови туроператорски договори, както и спечели няколко значими търга за оперативен лизинг на големи корпоративни клиенти, заради които ще закупи нови 600 автомобила. Автомобилите ще бъдат доставени от автодилърите в структурата на Еврохолд, което ще подпомогне изпълнението на годишните планове за продажби на автомобилните компании от групата, въпреки негативното влияние на финансовата криза, довела до над 40% спад в продажбите на нови автомобили в България от началото на годината. Общата стойност на договорите ще надхвърли 10 милиона лева като основната част от новозакупените автомобили ще бъдат с марката Опел.

Към настоящия момент Budget е  пазарен лидер в областта на оперативния лизинг в България с ръст на приходите за 2008 година в размер на 95% спрямо предходната година. За същия отчетен период общите приходи на компанията регистрират 69% ръст. За постигнатите  резултати Budget – България получи престижната награда “High Performance Award for Outstanding Achievement for 2008” (Награда за изключително представяне и високи постижения за 2008 г.) по време на годишната конференция на EMEA – Budget, състояла са в края на м. октомври, 2008.

През настоящата година Budget – България ще участва и в двете най-престижни туристически изложения – ITB Berlin през м. март и WTM London през м. ноември.