Комуникация и медии

Автомобилният холдинг на Еврохолд подписа предварителен договор за продажбата на вносителя на Mazda

София, 16 ноември 2021 - Най-големият автомобилен холдинг в България - Авто Юнион АД, част от Еврохолд България АД, подписа предварителен договор за продажбата на дъщерното си дружество Стар Моторс EООД - официален вносител на автомобили с марка Mazda за България и Република Северна Македония.
 
Купувач е М Тракс България ЕООД, която има богат опит в продажбата и обслужването на моторни превозни средства и е официален вносител на камиони с марка MAN за България.    
Документите за предстоящата концентрация вече са внесени в Комисията за защита на конкуренцията и се очаква одобрение. 
  
Стар Моторс EООД е основана през 2000 г. и е основен вносител на автомобили с марка Мазда за България и Република Северна Македония. Компанията разполага със собствени и преоторизирани продажбено-сервизни центрове в 9 града в България и автосалон със сервизен център в Скопие.

Сделката е част от стратегията за развитие на Еврохолд, която предвижда продажба на автомобилния и лизинговия бизнес на групата и фокусиране върху енергийния и застрахователния бизнес след придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България. През юни Авто Юнион продаде дъщерната си Н Ауто София ЕАД - основен дилър  на автомобили с марка Nissan и мажоритарен собственик на Еспас Ауто, най-големият дистрибутор в България на автомобилите с марка Renault и Dacia.