Комуникация и медии

Еврохолд подписа споразумение за партньорство с Европейската асоциация по лека атлетика

София, 22 август 2022 г. - Еврохолд, подписа споразумение за партньорство с Европейската асоциация по лека атлетика до края на 2025 г. Споразумението беше подписано по време на Европейското първенство по лека атлетика в Мюнхен на 18 август 2022 г. Еврохолд ще има статут на официален партньор на Европейската атлетика в застрахователната категория и участието ще започне с  SPAR European Cross Country Championships 2022, който ще се проведе на 11 декември 2022 г. в Piemonte-La Mandria Park  в околностите на Торино, Италия.

Събитията на Европейската атлетика, обхванати от споразумението, са:

2022-2025 г. SPAR Европейско първенство по крос кънтри;

Европейско първенство по лека атлетика 2024 г. (Рим, Италия):

Европейски първенства по лека атлетика в зала за 2023 и 2025 г.;

2023 и 2025 г. Европейско отборно първенство по лека атлетика 1-ва дивизия.

Като официален партньор на Европейската атлетика, Еврохолд ще се възползва от основните маркетингови права, които включват външни рекламни бордове на горепосочените събития, ефирно излъчване по време на живите излъчвания на състезанията от календара на Европейската атлетика, представяне на компанията чрез Европейски атлетически канали за комуникация и др.

„Много съм доволен, че Европейската атлетика и Еврохолд ще работят заедно от тази година. Това партньорство показва колко силен е профилът и доверието в Европейската лека атлетика, защото нашият нов партньор е изключително стабилен и познат на  европейския застрахователен пазар“, коментира президентът Карамаринов.

„В допълнение към основния ни бизнес и като част от нашата корпоративна социална отговорност, ние се стремим да подкрепяме каузи и проекти, които са важни за хората, да подобряваме средата, в която живеем, и качеството на живот като цяло. Спортът е една от ключовите области, които развиваме през последните 20 години, предоставяйки добри възможности за много таланти в този сектор. В последните десет години значително разширихме бизнеса си в Европа, и смятам, че дойде времето да разширим  обхвата и на нашата социална програма на континента. Радваме се, че предприемаме тази стъпка заедно с кралицата на спортовете и очакваме да изградим силно партньорство с Европейската атлетика, за да дадем по-нататъшен тласък на развитието на спорта“, каза Асен Христов, председател на Надзорния съвет на Еврохолд.

„Партньорството с Еврохолд е огромна възможност за Европейската атлетика  и също така показва привлекателността, която събитията в нашето портфолио имат, както и стойността, която големите компании сега придават на това да бъдат асоциирани с нас и със спорта лека атлетика“, добави изпълнителният директор на Европейската атлетика, Кристиан Милц.

На снимката:

Г-н Асен Христов, председател на Надзорния съвет на Еврохолд

Г-н Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетика

Г-н Кристиан Милц, главен изпълнителен директор на Европейската атлетика